Plugg, plugg och åter plugg

Samhällskunskapen var rolig. Vi diskuterade ekonomi. Planekonomi och marknadsekonomi. och självklart blandekonomi. Vad som var bäst o så. Planekonomin tycket inte jag verkar så vettig. haha 😛 för varför producera något det inte är någon efterfrågan på? Jaja. vi har iaf blandekonomi om jag fattade det rätt. Sen diskuterade vi om vad vi tyckte om att staten äger systembolaget o så. Vi pratade för-och nackdelar om bolaget hade varit privatägd.

Hade det varit privatägt hade man kunnat köpa alkohol på typ Ica. och det skulle ju öka risken för mera missbruk av alkohol för att det blir mer tillgängligt då. För typ mataffärer har ju öppet ganska länge om kvällarna och vissa affärer (så som 7eleven) har ju öppet dygnet runt. Och då kan man ju gå dit när som liksom. Så jag tycker att det är bra att det är ägt av staten och inte privat. En på kursen tyckte tvärtom. Han sa att det skulle ge mera jobb o blabla. men jag tror inte det skulle löna sig egentligen om man skulle släppa det fritt. Men självklart får han tycka vad han vill. För det får jag med. Rättvist ska det vara 😛

Anyway. Det kan nog vara en kul kurs om även om ekonomin inte är det roligaste ämnet att tala om 😛 Men kan vara bra ändå tycker jag. Pratar mycket om låg och högkonjuktur o sånt där trams. Allt hade varit bättre om det bara kunde funka. Bara glida rakt uppåt utan en massa högkonjukter o lågkonjukturer. haha. men ja. så funkar det inte.

Ska äta snart o sen åka ner till stan o plugga samhällskunskap och matte! Ska nog kika lite i kemiboken med. för den har kommit nu 🙂 wuho! Dock har inte matteboken kommit än. Men det gör inget, för jag måste jobba ikapp det vi ”missat” från 1 och 2 kursen. De ändrade tydligen målen med när de bytte namn på kurserna. värdelöst.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.