Cirkus

Jag har kommit på ett nytt jobb jag kan tänka mig ha förutom behandlingsassistent/behandlingspedagog på ett behandlingshem. Jag har blivit mer och mer sugen på att jobba inom Kriminalvården. På en anstalt typ. Fick upp ögonen på det när jag skrev arbetet om Kriminalvården och sen har jag kikat lite på deras hemsida o grejat. Sen när jag skrev arbetet om KRIS/Unga KRIS så läste jag en massa artiklar om folk och då fick jag ännu mer sug. Jag vill hjälpa människor. Det är det jag föddes till (typ) haha.

Förr valde jag att inte säga till folk vad jag valde att jobba med när jag blev uppsagd på Online Taxi, just för att jag trodde att mamma skulle tycka att jag inte skulle göra det. Men hon är den mest positiva till det hela! 🙂 Sen vet jag så många som helt plötsligt vill bli behandlingspedagog. Skumt. Men jag väljer ju dock en bredare (och bättre har jag hört av de på kunskapstorget) utbildning, så jag kan i stort sätt bli vad jag vill. Den är liksom såhäääär bred *visar med händerna* 🙂 Alla är positiva till utbildningen och mitt drömjobb. De på af säger att jag har en JÄTTEBRA planering av mitt liv o de ena och de andra.

Det fanns en som var negativ. Nu har väl den människan ändrat sig lite tror jag. När jag sa att jag valde socionom istället. Då kan jag väl ändra mig på vägen eller något. Jag vet inte. Dock är den människan väldigt negativ till en del tyvärr. Men jag är ju hundra. Och två framtidsjobb som jag kan tänka mig är ju toppen. Jag vet ju precis vad jag vill.

Det roligaste var dock när jag sa till y att jag hade kommit på ett ytterligare jobb jag kan tänka mig. (Och nä, det är inte y som är den negativa så ni inte misstolkar)

Myh: Jag vet vad jag kan tänka mig att jobba inom. Kriminalvården, på typ anstalt eller liknande.
Y: Du kan ju lika gärna jobba på en cirkus. Där folk kastar knivar på dig. Det är lika farligt det.
Myh: Men nä, vadå cirkus. Det behöver ju inte bli farligt liksom.
Y: Du kan även bli lejontämjare.

hahaha. Han är bra rolig den där människan. 🙂 Jag tyckte jämförelsen var riktigt bra. jaa, humor är bra. haha. men jag typ tänka mig att jobba som den där kraftiga tjejen.. på CV liksom. Det kan ju va kul. Men varierade arbetsuppgifter är att föredra. 🙂

wpid-20130607_140933.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.