Test på illustrerad vetenskap

Jag fick ett mail ifrån illustrerad vetenskap. Fanns en länk på ett test att göra. ”Hur lycklig är du?” Jag tänkte att wow! Det här blir ju kul. Det känns ju som om deras test är mer seriösa än facebooks liksom. Så jag gjorde det. Svarade på ett gäng frågor. Antingen var man ”oenig” ”neutral” eller ”enig” så jag svarade vad jag tyckte. Resultatet förvånade mig. Du är överlycklig. Vänta nu va? Vad missade jag liksom 😛 var inte alls det jag förväntade mig.

image

”Du är överlycklig

Du är obekymrad och ser ljust på framtiden

Du är oftast väldigt positiv och känner dig i stort sätt alltid övertygad om att det finns en lösning på problemen – om du alls skulle komma att tänka på att det finns några problem.

Du bekymrar dig ytterst lite om framtiden och gläder dig i stället åt allt det goda som den kommer att föra med sig.

Du är ofta öppen och nyfiken och din okuvliga optimism smittar av sig på andra, som njuter av att vara en del av ditt bekymmerslösa universum. Du har lätt för att få nya vänner och eftersom du är generös med att ge dem av ditt stora positiva överskott får du också en hel del tillbaka.

Din bekymmerslöshet har en baksida

Din näst intill totala brist på bekymmer kan dock kanske bli för mycket av det goda. Problem uppstår alltid och om du är för bekymmersfri för att ta notis om dem blir de sannolikt inte lösta.

Om man vill göra världen till en bättre plats måste man kunna fokusera på problem och ta dem på allvar – och det kan du ha svårt för.

2007 visade amerikanska forskare att extremt lyckliga personer sällan engagerar sig i politik eftersom de är nöjda med sakernas tillstånd; de har en lägre lön än lite mindre lyckliga människor (som gärna kan tänka sig lite mer i lönekuvertet) och de har generellt en lägre utbildning eftersom de oftast klarar sig utan.”

Vet i tusan om det stämmer. Jag är inte nöjd med hur samhället är. Men jag är nöjd med mitt liv och mig själv. Jag nöjer mig inte med att stå o trampa så som jag har gjort. Jag kämpade för att få den här platsen på min utbildning. Och jag fick den. Därför är jag rätt nöjd med mitt liv. Jag lyckades med något som jag aldrig trodde. Är glad att jag valde småorter när jag sökte 🙂 och eftersom jag kämpade så tror jag att det var därför jag fick ”överlycklig” på testet. För det är så jag förmodligen känner nu.

För det är sant. Det kan jag inte ljuga om. Jag är lycklig. Allt är bra, vill inte direkt ändra på något faktiskt. Livet är rätt bra 🙂 som sagt ”När livet känns som att allt är evigt, då känns livet ganska trevligt” 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.