14 april

En dag med alldeles för många minnen och tankar. Det har gått 3 år sen jag senast tänkte detta och då tänkte jag fira men som alla vet blev det inte så pga en händelse i februari det året. De senaste två åren har jag inte ens behövt tänka på det av förklarliga skäl liksom. 🙂 Och eftersom det bara helt plötsligt dök upp från ingenstans av en slump en kall natt i februari så sprack hela min plan med att fira. Men det gjorde mig inget egentligen. Livet är fullt av överraskningar och allting som händer är menat att hända. Så enkelt är det bara. Jag tror stenhårt på att allting är förutbestämt. Ödet har redan en plan för var och en här i världen. Och tydligen var planen såhär. Och det är något man får acceptera.

Där och då den där kvällen i april för en jävla massa år sen gjorde det ont. Men idag har jag accepterat det där. Det var menat så. Livet gick inte under. Även om det kändes så för en 17-åring. Men hon bet ihop och fyllde 18. Därefter följde en massa okloka val som sig bör när man är i det skicket. Men det är därför jag är där jag är nu. Alla mina val har gjort mig till den jag är idag. Och nu för tiden skäms jag inte ens. För att jag vet varför det var som det var. Jag vet att det lätt blir så. Och tiden den gick. Varje år tänkte man mindre och mindre. Även om man hade andra tankar inför den där vårdagen i april. Dock sprack planen totalt. Jag minns inte vad vi hade planerat att göra för att fira ”the big day”, men man behöver ibland påminna sig själv hur långt man faktiskt har kommit.

Idag tänker jag inte så mycket på detta datum egentligen. Jag fick bara en flashis. Men den där tiden innan den 14 april gör inte ont att tänka på längre. Jag är en helt annan person nu än då. Och allting har blivit andra bra minnen istället. Det är det man väljer att tänka på istället. Men det hela är ju senare liksom. Men jag minns ändå smärtan bakom den där kvällen, det är inget jag kan glömma även om jag så vill. Men så är livet ibland. 🙂

DSC01136

Bilden säger mer än tusen ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.